rajamme vartijat muuriset muuriankkuri lehti

Uusia julkaisuja Princepsin Issuu-alustalla

Posted

Olemme syksyn aikana saaneet taas tehdä mielenkiintoisista aiheista juttuja Rajamme Vartijoihin, Muuriankkuriin ja Muurisetiin. Kaikki lehdet ovat luettavissa Princepsin Issuu-alustalla.

Rajavartiolaitoksen julkaisut

Rajavartiolaitoksen Rajamme Vartijat -lehdestä on julkaistu syksyn aikana kaksi numeroa. Lokakuun lehden teemana on yhteistyö eri viranomaisten kesken. Tällä kertaa Rajavartiolaitoksen yhteistyökumppaneista ovat esillä Pelastuslaitos, Metsähallitus, Ilmatieteen laitos, SPR, Kriisinhallintakeskus, meripelastusseurat ja kunnat. Lehden pääjutussa syyskuussa eläkkeelle siirtynyt Rajavartiolaitoksen päällikkö, kenraaliluutnantti Jaakko Kaukanen kertoo kuinka Rajavartiolaitoksen toimintaympäristö on muuttunut hänen 40 vuoden työuransa aikana. Joulukuussa ilmestyneessä Rajamme Vartijoissa on juttuja Rajavartiolaitoksen ja Puolustusvoimien välisestä yhteistyöstä.

Puolustushallinnon rakennuslaitoksen julkaisut

Joulukuussa ilmestyneen Muuriankkuri-sidosryhmälehden haastattelussa puolustusministeri Jussi Niinistö korostaa, että valmius vaatii laajaa varuskuntaverkostoa ja että puolustuskiinteistöjen omistus on arvioitava uudelleen. Rakennuslaitoksen valmiusjohtaja Risto Kosonen kertoo, että turvallisuus ja varautuminen erilaisiin kiinteistöjen häiriötilanteisiin ovat osa Rakennuslaitoksen päivittäistä toimintaa. Säkylän varuskunnassa on käynnissä laajamittainen kasarmien peruskorjaus, jolla parannetaan majoitus- ja koulutusolosuhteita. Vuonna 2016 käynnistynyt kasarmien peruskorjaushanke jatkuu kesään 2021. Rakennuslaitoksen jätehuoltoasiantuntija Nina Kokko kirjoittaa jätelain muutoksista, jotka astuvat voimaan vuoden 2019 alussa.

Kasarmien uusi elämä -sarjassa käydään Lappeenrannan Rakuunamäellä, jossa punatiilikasarmit ovat muuttumassa moderneiksi kaupunkiasunnoiksi ja erilaisiksi yritystiloiksi. Sotilaskotitoiminta täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Lehdessä on tunnelmia Turun sotilaskotiyhdistyksen taipaleelta.

Muuriankkurin kolumnisti Markku Mantila, joka työskentelee yksikönpäällikkönä Naton strategisen viestinnän osaamiskeskuksessa Latviassa, korostaa kirjoituksessaan peruskoulun merkitystä ensimmäisenä puolustuslinjana taistelussa informaatiovaikuttamista vastaan.

Lokakuun Muuriset-uutislehdessä on ajankohtaista tietoa Rakennuslaitoksen toiminnasta: mm. Säkylän ja Riihimäen kasarmien peruskorjauksista, Rissalan varuskunnan uudesta kaukolämpöratkaisusta ja Rakennuslaitoksen digitaalista suorituskykyä edistävästä RAKDIGI-hankeesta. Kansainvälinen puolustushallinnon kiinteistöyhteistyö laajenee ja Nordic-Baltic Defence Estates (NBDE) -vuosikokous järjestettiin nyt ensi kertaa Baltiassa, 11.–12.9.2018 Tallinnassa.

← Etusivulle